Κλασικές ή μοντέρνες καρέκλες τραπεζαρίας;

Facebooktwitterpinterestlinkedin

klassikes karekles trapezariasΗ τραπεζαρία είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό σημείο του κάθε σπιτιού. Είναι το μέρος στο οποίο κάθεται όλη η οικογένεια για να φάει το φαγητό της και να μοιραστεί τα νέα της ημέρας. Πολλές φορές μάλιστα το φαγητό στη τραπεζαρία μπορεί να είναι και η μόνη στιγμή που θα μαζευτεί όλη η οικογένεια.

Επιπλέον, στη τραπεζαρία είναι και που θα υποδεχτούμε τους φίλους μας για να τους κεράσουμε για μία επιτυχία μας ή για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, το Πάσχα ή τα γενέθλια μας.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που η επιλογή τραπεζαρίας συνήθως γίνεται μετά από αρκετή και ώριμη σκέψη. Το πρώτο και σημαντικότερο στοιχείο της είναι φυσικά το τραπέζι, αφού αυτό είναι που θα καθορίσει και το στιλ και τον «τόνο» της τραπεζαρίας. Στη συνέχεια έχουμε τις καρέκλες κι εκεί τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα.

Παλιότερα οι καρέκλες τραπεζαρίας ήταν μέρος ενός σετ το οποίο περιελάμβανε και το τραπέζι. Πλέον, τα σετ αυτά ανήκουν στο παρελθόν αφού τα περισσότερα μαγαζιά απλά δεν τα προσφέρουν. Πλέον λοιπόν η τάση είναι η αγορά τραπεζιού και καρεκλών ξεχωριστά κι εδώ είναι που δημιουργείται ένα μεγάλο δίλημμα: καρέκλες τραπεζαρίας μοντέρνες ή κλασικές; Ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε να το λύσετε!

Αντιθέσεις: η κορυφαία τάση

modernes karekles trapezarias

Μία από τις κορυφαίες τάσεις όσον αφορά τη διακόσμηση και τη τραπεζαρία είναι οι αντιθέσεις. Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι το τραπέζι είναι και αυτό που δίνει τον τόνο στη τραπεζαρία και στην ουσία αποτελεί το επίκεντρο της. Οπότε όταν μιλάμε για αντιθέσεις, μιλάμε για αντίθεση ανάμεσα στο τραπέζι και τις καρέκλες.

Οι καρέκλες τραπεζαρίας δεν θα πρέπει να έρχονται τελείως σε αντίθεση με το τραπέζι. Με άλλα λόγια, δεν θα πρέπει να είναι ΟΛΑ τα στοιχεία τους διαφορετικά. Μπορείτε λοιπόν αν έχετε ένα κλασικό τραπέζι, να επιλέξετε καρέκλες τραπεζαρίας μοντέρνες στο ίδιο χρώμα και υλικό για να δώσετε μία ενδιαφέρουσα και πάρα πολύ μοντέρνα και καλόγουστη πινελιά στον χώρο σας.

Ομοιομορφία για τους κλασικούς

Από την άλλη, οι αντιθέσεις και μοντέρνες τάσεις δεν είναι σίγουρα για όλους και δεν αποτελούν θέσφατα. Αν θέλετε η τραπεζαρία σας να έχει ένα πιο διαχρονικό και «ήσυχο» look, μπορείτε απλά να επενδύσετε σε καρέκλες με το ίδιο στιλ, χωρίς όμως να φαίνονται σαν να είναι σετ. Με άλλα λόγια, αν η τραπεζαρία σας είναι κλασική, οι κλασικές καρέκλες είναι η καλύτερη λύση ενώ αν έχετε μία πιο μοντέρνα καρέκλα, επιλέξτε μοντέρνες καρέκλες. Και πάλι είναι καλό να διαφέρουν κάπου από το τραπέζι, δηλαδή να έχουν άλλο χρώμα ή υλικό. Έτσι μπορείτε να δώσετε μία πιο μοντέρνα αλλά και συνάμα καλόγουστη και με έντονα κλασικά στοιχεία εικόνα στο χώρο σας.

Το παν είναι η άνεση

Μπορεί το design να παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή καρεκλών για τη τραπεζαρία σας, αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε τον πιο σημαντικό παράγοντα στη τελική σας επιλογή: την άνεση. Στο τέλος της ημέρας, οι καρέκλες υπάρχουν για να καθόμαστε πάνω σε αυτές, οπότε και θα πρέπει να κάνουν αυτή την «απλή δουλειά» όσο το δυνατόν καλύτερα! Αν μία καρέκλα έχει το design, το χρώμα και το υλικό που θέλετε, απλά δεν κάνει για σας, όσο όμορφα και να δείχνει μαζί με το τραπέζι σας. Οι καρέκλες δεν είναι διακοσμητικά, είναι έπιπλα και μάλιστα πολύ χρηστικά. Μη θυσιάσετε την άνεση για την εμφάνιση και το design.

[Total: 2   Average: 5/5]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *